Kitárta kapuit az őshonos állatok bemutató parkja

„Turisztikai szolgáltatásfejlesztés Balástyán – Őshonos állatok bemutatása komplex beruházáson keresztül”

2013.06.05

A Best From 2000 Kft. 70 %-os támogatási intenzitással, 48.818.000 forint Európai Uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program “Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázatán. A 69.740.000 forint összköltségű beruházás keretében létrehozásra került egy, az őshonos állatokat bemutató turisztikai látványosság. A Balástya mellett, Szegedtől 19 km-re található bemutató parkban a Magyarországon élő őshonos és védett haszonállatok közül az emberi táplálkozásban szerepet játszó jellemző fajok találhatóak meg.

Őshonos és védett magyar állatok tekinthetők meg eredeti környezetükben Balástya mellett. A térségünkben egyedülálló park szervezett kirándulások, céges rendezvények, találkozók és osztálykirándulások kiváló helyszíne lehet.

A tradicionális állattartás kiveszőben van Magyarországon, de napjainkban egyre nagyobb érdeklődés övezi a hazai őshonos, védett fajokat. Sokakban nosztalgikus érzések ébrednek, ha a kopasznyakú tyúkokra vagy a mangalicából készült sonkára gondolnak. Szegedtől 19 kilométerre, az M5-ös autópálya lehajtója közelében eredeti környezetben ismerkedhet meg bárki a szabad tartással. Balástya melletti témaparkban olyan őshonos és védett fajok találhatók, mint a szürke marha, a hortobágyi racka, a cigaja, a cikta, a magyar parlagi kecske, a szőke mangalica, a sárga és a fehér magyar tyúk, a fekete és a kendermagos erdélyi kopasznyakú tyúk, a magyar parlagi gyöngytyúk, a tarka magyar kacsa, a bronzpulyka és a fodros tollú magyar lúd.

Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is érdemes kilátogatni a parkba, a központi épületben a modern technikának köszönhetően bármikor be tudják mutatni a védett, őshonos fajokat, és kiállítás is várja a vendégeket. A park kiváló a diákok tanulásához is, hiszen a környezet- és természetvédelmet nem lehet kizárólag tankönyvekből oktatni. A fenntartó a természetes környezet bemutatása mellett nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre is, így nyújtva komplex képet a múlt és a modernkor ötvözési lehetőségeiről. A teljes mértékben akadálymentesített épületben pirolízises biomassza kazánnal biztosítják a fűtést, napkollektort és víztisztítót alkalmaznak az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében.

Az őshonos állatok bemutató parkjába szervezett kirándulások, céges rendezvények, találkozók és osztálykirándulások legfőképpen a látnivalókra, az ismeretekre épülnek, de az állatok szabad tartása és a tiszta takarmányozás nem csak a bemutatást célozza. A fedett terasszal ellátott büfé 40 fő befogadására alkalmas, kínálatában szerepelnek a mangalicából készült hidegtálak, kóstolók. Lehetőség van további vásárlásra is, hogy a vendégek otthon is élvezhessék a tradicionális ízeket!

Klubfoglalkozások, továbbképzések és összejövetelek is tarthatók a parkban, erre az épületen belül kialakított 40 fő befogadására képes előadóterem áll a vendégek rendelkezésére, míg a közelben számos szálláslehetőség biztosított. A sportpályán a látogatóknak lehetőségük van a szabadidő aktív eltöltésére, melyekhez az eszközöket is biztosítják, míg a kisebb gyermekeket játszótérrel várják.

A Balástya melletti témaparkban minden egy helyen biztosított a védett, őshonos állatfajok megismeréséhez, a kikapcsolódáshoz és a helyi ízek kóstolásához egyaránt.

Best From 2000 Kft.
Cím: 6726 Szeged, Borostyán u. 12.
Telefon: +36 70 3836110
E-mail:
www.mangalicatanya.hu

(X)

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>