Magyar borok és ősi magyar íjászati hagyományok új bemutató helye Balástyán

„Tüzes borok, tüzes nyilak”

Befejeződött a Suntec System Kft. balástyai beruházása, amely egy borturisztikai látogatóközpont, valamint szabadtéri és fedett íjászpályák kialakítását foglalja magában.

A projekt a Dél-alföldi Regionális Program támogatásával valósult meg. A pályázó a megvalósítás helyszínét úgy választotta ki, hogy az megfelelő legyen a 3 dél-alföldi borrégió színvonalas borainak és pálinkatermékeinek bemutatására. A tervezett beruházás vonzerejét elsősorban a 3 borvidék alkotta Duna borrégió presztízse adja.

Jelen pályázatban megfogalmazott célok két erős piaci pozíciót jelölnek ki a megvalósítandó beruházás számára. E két témakör, a borturizmus, illetve az aktív sportolás. A két téma összekapcsolásában kulturális és turisztikai vonatkozás szempontjából is számos lehetőség rejlik. A Suntec System Kereskedelmi Szolgáltató és Gyártó Kft. a „ Tüzes borok, tüzes nyilak ” DAOP-2.1.1/K-11-2012-0004 számú pályázatán vissza nem térintendő támogatást nyert

Az íjászat és a borászat kulturális, hagyományőrző és irodalmi emlékeket is magában foglaló összekapcsolása további számos lehetőséget rejt, amelyekből komoly vonzerővel rendelkező kulturális programkínálat állítható össze. Ez a szegmens mind a hagyományos, mind az elektronikus kommunikációban jól használható és alkalmas mind a célcsoport érdeklődésének felkeltésére, mind a versenytársaktól való karakteres megkülönböztetésre. Az aktív sportolás eszközéül választott fedett és szabadtéri íjászati pálya már önmagában is különös látványosság és egyedi időtöltés a régióban, hiszen a kistérségben ilyen sportolási lehetőség nincs, és az egész országban is csak kevés olyan hely van, ahol az amatőrök kipróbálhatják és tanulhatják ezt a nagy hagyományokkal rendelkező sportot.

A beruházás sikeres működtetéséhez, a pályázó tervei szerint, nagymértékben hozzájárul majd az együttműködő partnerekkel kialakítandó szoros munkakapcsolat, és ami a térség szempontjából különösen fontos, a helybéliek közül kerülnek ki az új munkahelyekre kiválasztandó alkalmazottak.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>