Időutazás és KrumpliCZukor a Rock Klubban

A 2013-as év első Rock Klubos koncertjén a tavalyról „átidőutazott” Time Travel zenekar népes számú tagsága vállalta azt a nehézkes szerepet, hogy az álmos újév nem túl hálás első hétvégéjén próbáljon dallamot lopni a szilveszter után „sebeit nyalogató”, mondhatni megfáradt hallgatóság életébe.

A zenekar vezetője Bajnóczi Sándor tanár úr sem volt túlzottan optimista az est érdeklődését illetően, azonban mindenki örömére kellemesen csalódhatott a kishitűek tábora. Ennek hatása kétségtelenül megmutatkozott a zenekaron is, mert igen nagy kedvvel csaptak a húrok közé a szó szoros értelmében. A zenéjük pedig érdekes egyvelege a rock, az ír ballada, néhol pedig a klezmeres hangzásvilágnak. A két énekesnő olyan névjegyet tett le a pikáns, esetenként egzotikus hangszerekkel tarkított harmóniák fülbemászó dallamvilága mellé, amely maradandó élmény volt a hallgatóság minden tagja számára. Végül olyan produkció született, amire a fiatalok is vevőkké váltak. Ennek leglátványosabb jele kétség kívül a tarolás után szédelgő tekebábuk imbolygására hasonlító erotikusan kígyózó elemekkel gyakran tarkított 6-8 hajadon tánca volt, de ezen felül is mindenki bemozdult a produkcióra, nagy ováció kísért minden lezárt zenei elemet. Mindent összevetve tehát várakozáson felüli jó este volt az év első bulija, meg is tenné ez a szint minden hétvégére.

A show persze megy tovább, és 2013. január 11-én pénteken 21.00 órai kezdettel, két újabb sikergyanús csapat lép színpadra, remélhetően a közönség nagy-nagy örömére.
A KrumpliCZukor zenekar a punk-rock legjobb hagyományaiból építkező, de azt saját elemekkel fűszerező szegedi kvartett nemrég megjelent, Szamária cz. harmadik lemezéről játszik számokat, melyek központi témája a mérhetetlen emberi hülyeség, közöny és elidegenedés. A dob mögül érkező táncdaléneket üveg kettesben százhúszig felhúzott tuninglada hangon üvöltő basszusgitár, B-kategóriás horror kivágott jeleneteit idéző szintetizátor, illetve zeneértőket megőszítő süvöltő karbólgitár támasztja alá. S akik mindezt elkövetik: Veres László (Laczó): dob, ének, Limpek Zoltán: bassz, vokál, Oravecz Zsolt (Tidzsi): szintetizátor, Szilágyi Kristóf (Kri): gitár

A Leo Oleo zenekar másfél éve gyűjti ismeretlen zenekarok slágergyanús és mainstream bandák elfeledett dalait. Ezeket a trió éppen esedékes debütáló koncertjén üvöltő csokorban suttogja a fülekbe. A banda tagjai: Farkas Arnold: gitár, ének, Gríz Tamás: dob, Kovács Tamás: basszus, vokál.

Végül, de nem utolsó sorban kívánunk minden kedves klublátogatónak és persze magunknak is legalább annyira jól eső újesztendőt, amilyenre a Rock Klub 2013-as évnyitó bulija sikeredett azzal, hogy a most soron következő csapatásra is minden érdeklődőt vár a Rock Klub szervező Teamje.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>