127 éves a legöregebb kínai

Százhuszonhét éves a legidősebb kínai ember, a jaó nemzetiségű Luo Mei-csen asszony a délnyugati Kuanghszi-Csuang tartományban – derül ki a Kínai Gerontológiai Társaság szerdán közzétett jelentése szerint.

Az október 16-i állapot szerint 47 773 százévesnél idősebb ember él Kínában, s mint az a jelentésből kitűnik, körükben nyoma sincs a nemek közti esélyegyenlőségnek, a százontúliak több mint 80 százaléka ugyanis nő. A gerontológiai társaság statisztikája szerint a 38 268 százontúli nővel 9505 százontúli férfi áll szemben, s nincs egyelőség a falvak és a városok között sem: a 100 éven felüliek 73,9 százaléka – 35 316 ember – falusi környezetben él.

Kína legidősebb házaspárja 214 év együttes életkorral az ország legkisebb tartományában, a Hajnan-szigetcsoporton élő Csang Van-csing és Vang Ju-hsziu. A Guinnes Világrekordok egy 115 éves japán férfit tart nyilván a földkerekség legidősebb embereként.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>