Sztárkarácsony: DJ Dominique négyméteres karácsonyfát állít

Várkonyi Attila zenész, rádiós és televíziós műsorvezető, szakkommentátor, szerkesztő, médiaszemélyiség 23 éve keveri a lemezeket DJ Dominique néven. Számos jótékonysági rendezvény fűződik hozzá, különös érzékenységgel fordul a rászorulók, és beteg gyerekek felé. Mottója: „Minden jóra fordul, csak egészség legyen!“

– Hogy töltöd a karácsonyt?

– A karácsonyt tradicionálisan a családommal töltöm. Bár a városban élek, de van Leányfalun egy házam, ahol ilyenkor összegyűlik midenki. Erre a nagy családi együttlétre kiválóan alkalmas, hat méter a nappali belmagassága, így egy négyméteres fát állítok, ami csodálatos látványt nyújt.

– Milyen karácsonyi ételeket főztök?

– Édesanyám főzi a halászlét és más karácsonyi finomságokat. Ahogy én szimultán játszom gond nélkül négy lemezjátszón úgy főz édesanyám kétszer négy gázlapon egyszerre. Nagy evések és beszélgetések vannak ilyenkor. 25-én érkezik a család többi tagja, ilyenkor legalább huszonöten vagyunk. A karácsonyi süteményeket nem igazán szeretem, bár sütni tudok, mert nagyon sok jótékonysági rendezvényen sütöttem már édes kalácsot.

– Dolgozol karácsonykor?

– Idén sem vállaltam fellépést szentestére. Nekem nagyon fura volt, hogy mennyi ember bulizik így az ünnepek alatt. Kicsit tamáskodva mentem pár éve a Citadellára, azt gondoltam, senki nem jön majd el és hihetetlen nagy tömeg volt ennek ellenére. 25-én és 26-án idén is van bulim, de amit nagyon várok, az a 28-i Nagy Retro Előszilveszter a TNT-vel.

– Melyik a legemlékezetesebb karácsonyod?

– Érdekes, mert erről nem a sok vidámság jut eszembe, hanem az, amikor 22 évesen kint éltem Amerikában, mert ott volt életem legmagányosabb ünnepe. Abban az időben még nem volt se skype, se msn. Akik most mennek külföldre, ezek segítségével már nem olyan nagy számukra a távolság. De akkor, ott, huszonéves fejjel egy öregek otthonában karácsonyozni nagyon fura volt. sokkal inkább az elmúlás gondolata volt a levegőben mint az ünnepélyességé. Persze ezen kívül nagyon sok jó élményem van, talán megemlíteném a Kikivel való közös karácsonyi dalunkat, amit nagyon szeretek és nagyon szép üzenete van.

– Mit jelent számodra a szilveszter?

– Mindig munkát jelent. Idén már négy fellépésem van. Ehhez is van egy sztorim, ami szintén Kikihez kapcsolható. Emlékezetes és kissé bizarr volt, amikor a Csütörtök 12 zenekar kapcsán egy szolnoki benzinkútnál koccintottunk műanyagpohárral, és a benzinkút mellett robbantak a petárdák.

– Tartasz valamilyen újévi szokást?

– Nem igazán hiszek a babonákban, talán inkább megszokásból eszünk mi is otthon lencsét újévkor. Nincsenek óriási fogadalmak, az „Új év, új lehetősége“ mindig bennünk van, nem kell vele megvárni a Szilvesztert.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>