Egy éves a Rongy Kocsma!

December 30-án ünnepli nyitásának első évfordulóját a szegedi Ruhagyárban, finoman lepusztultan, mégis barátságosan berendezett romkocsma, a Rongy.

Figyelemre méltó az elmúlt év mérlege: Szeged szinte összes kedvence fellépett náluk. Számos amatőr, frissen alakult zenekarnak adtak bemutatkozási lehetőséget, az utóbbi időben pedig már a fesztiválok kedvenceiből sincs hiány: Belga, Belmondo, Maszkura és a Tücsökraj, We are Rockstars, Magashegyi Underground, hogy csak néhányat említsünk. Emellett a bulizós tematikus esteket sem vetik meg és helyet adnak számos kulturális rendezvénynek is.

Egy ember életében is fontos évforduló az első születésnap, de egy szórakozóhely életében talán még fontosabb. A hírek szerint a Rongy is ennek megfelelően ünnepli majd az eseményt. Három visszatérő fellépőjükkel, a folkos alapokat új, eklektikus elektronikus környezetbe helyező Nemulassal, a trip-hop, jazz, dub és minimál pillléreken álló, black popot játszó, látványban sem utolsó Tha Shudras-zal és az egyre népszerűbb, magyaros-balkános ska zenét játszó Skatch-csal. A még éppen jól eső stíluskavalkád közepette a rongyosok sok egyéb extrával is készülnek. Az elsők közt érkező vendégek például egész biztosan számíthatnak egy kis Rongyhoz méltó ajándékra, de az is borítékolható, hogy felelevenítenek majd néhány emlékezetes pillanatot is az elmúlt időszakból. Látványos attrakciókban nem lesz hiány és remélhetőleg mindenki megtalálja majd a neki való szórakozást. A koncertek után a már rezidensnek nevezhető Boban zenél, akit a hűséges Rongybajárók jól ismernek: mindig pontosan tudja, mit akar a nép.

A buli rendhagyó módon ezúttal egészen reggelig tart majd, a belépés pedig természetesen ingyenes lesz. A kérdés már csak az, a távozás mennyire megy majd gördülékenyen. Szó szerint.

Kapunyitás: 19:30

További információkért érdemes követni facebook oldalukat! Hamarosan játék is indul, melynek nyereménye egy féléves Rongy koncertbérlet, ami feljogosítja tulajdonosát, hogy a megjelölt időszakban ingyen és bérmentve látogassa a Rongy eseményeit! A nyeremény a szülinapi bulin kerül ünnepélyes átadásra!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>