Snoop Lion lesz Doggból, de a Szigeten még “kutya” marad

Ifjabb Calvin Cordozar Broadus még nem lesz oroszlán (Lion) a Szigeten: a budapesti fesztiválon Snoop marad a jól ismert kutya, azaz Dogg.

“Snoop Dogg ügynöksége megerősítette: a Szigeten a régi formáját hozza, azaz marad az, aminek megismertük és megszerettük: a rap királya, akit rajongók milliói bálványoznak, utánoznak és imádnak, bárhol jár is a világban, és hozza a legjobb számait. Ahogy az ügynöke írta: It will be the hits show” – közölte Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

A dolog előzménye, hogy a Sziget fesztiválon augusztus 11-én szombaton este kiemelt előadóként fellépő Snoop Dogg amerikai hip-hop világsztár a napokban bejelentette: ezentúl Snoop Lionként dolgozik. Az 1971-ben Calvin Broadus Jr.-ként született rapper nyilatkozatot adott ki, amelyben bejelentette, hogy legutóbbi jamaicai utazásán átkeresztelkedett Snoop Lionra helyi rasztafári szertartás keretében. Az előadó Reincarnated (Reinkarnálódva) címmel dokumentumfilmet is forgatott a karib-tengeri szigetországban és új, természetesen reggae albumát már Snoop Lionként jelenteti meg.

“Nem akarok Snoop Dogg lenni egy reggae-számban. El akarom temetni Snoop Doggot és Snoop Lionná kívánok válni. Ez akkor vált világossá, amikor a nyabingi papok ezt a nevet adták nekem a templomban” – mondta a rapper. Snoop esetében nem ez az első névváltoztatás, hiszen az 1990-es évek elején Snoop Doggy Doggként tűnt fel a rap és hip-hop színtéren. A Doggy később eltűnt, különböző beceneveket viszont, például a Doggfathert, előszeretettel használta.

A rapper legutóbbi kislemeze, a La La La már egy reggae szám, a Reincarnation című dokumentumfilmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>