Trilógiává bővíti A hobbitot Peter Jackson + VIDEÓ

Az anyag gazdagságára való tekintettel trilógiává bővíti az eredetileg kétrészesre tervezett A hobbit – Váratlan utazás című filmet Peter Jackson.

Az Oscar-díjas rendező hétfőn jelentette be, hogy a New Line, az MGM és a Warner Bros. stúdiókkal megállapodva három részben mutatja be a nézőknek a J.R.R.Tolkien A hobbit című fantáziaregényéből készült filmfeldolgozást. “Ez most már tényleg váratlan utazás, és Tolkien professzor szavaival ‘olyan történet, amely mesélés közben dagad’” – írta Jackson a Facebook-oldalán megjelent közleményében.

A regényt a brit szerző A Gyűrűk Ura című fantáziaeposza előtt írta, története a trilógia előtt hatvan évvel játszódik, az új-zélandi rendező pedig A Gyűrűk Urából forgatott trilógia előzményfilmjeként készítette el az új produkciót. A New Line szóvivője annyit fűzött hozzá a bejelentéshez, hogy a trilógia harmadik darabja 2014 nyarán kerülhet a mozikba. A Martin Freeman brit színésszel a címszerepben forgatott első két epizód a korábbi terveknek megfelelően idén decemberben, majd 2013 decemberében debütál a filmvásznon.

Jackson egyébként azzal magyarázta a váratlan fordulatot, hogy csak a két film forgatásának befejezése után, az anyagot egyben megtekintve látott rá, hogy mennyi minden maradt elmeséletlenül. “A hobbit történetének gazdagsága, A Gyűrűk Ura függelékeiben található kapcsolódó anyagokkal együtt felvetett egy egyszerű kérdést: tovább meséljük a történetet? És a válasz, mind filmkészítői, mind rajongói perspektívánkból gátlástalan igen volt” – írta a rendező.

A produkció mindhárom része Új-Zélandon készül háromdimenziós formátumban. Az első két epizód felvételei a közelmúltban értek véget. Jackson nemcsak rendezőként, hanem producerként, és feleségével, Philippa Boyensszel, valamint Guillermo del Toróval forgatókönyvíróként is jegyzi a filmet.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>