Leitatnák a városba piszkító galambokat Ukrajnában

Borral itatná le a galambokat egy kelet-ukrajnai városvezető, hogy városa megszabaduljon a nagy piszkot okozó madárfajtól.

Az ittas, öntudatlan madarakat összegyűjtenék és elszállítanák – közölte Alekszej Movcsan, az ukrajnai Szumi városának alpolgármestere, aki a városi tanács hétfői ülésén állt elő az ötlettel. A helyi politikus a város napjának közelgő ünnepe miatt a nagy ukrán költő, Tarasz Svecsenko szobrát körül vevő madárpiszok ellen emelte fel szavát. Etessük meg a galambokat borba áztatott kenyérrel, majd szállítsuk el őket valahova, hogy ott térjenek magukhoz másnap – idézte a politikust az Obkom ukrán hírportál.

A kifogásra, hogy ez a megoldás nem etikus, azt válaszolta, hogy a saját szemével látta, amikor egy nyugat-ukrajnai kolostorban ugyanígy szabadultak meg a galamboktól. A lenta.ru orosz internetes portál híréből nem derült ki, hogy a javaslatot elfogadta-e végül a városi tanács. A hírportál azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a városi galambokat szobroktól és más emlékművektől sokféleképpen távol lehet tartani, például olyan hangfelvételek lejátszásával, amelyeken ragadozó madarak hangja hallható.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>