Komolyzenével űzik a hajléktalanokat

Komolyzenével igyekszik eltávolítani környékéről a hajléktalanokat és a kábítószerezőket a Forum üzletközpont az észak-csehországi Liberecben.

A népszerű Forum ugyanis hosszabb ideje a városi hajléktalanok és kábítószerezők tucatjainak a kedvenc tartózkodási helyévé vált, ami kiváltotta a vásárlók és a látogatók elégedetlenségét, így az üzletközpont vezetőinek el kellett gondolkodniuk a megoldáson. “A komolyzene a jelek szerint valóban hatásos, több problémás személy már elhagyta a Forum környékét, és a helyzet lassan kezd megnyugodni” – nyilatkozta Václav Ricár igazgató a Mladá Fronta Dnes című prágai napilapban.

Hozzátette: hosszú ideig kerestek egy olyan megoldást, amely nem vált ki feszültséget, botrányt a város legismertebb bevásárlóközpontjában és környékén. Így találtak rá egy új-zélandi példára, ahol hasonló módon, komolyzenével szabadultak meg a városközpontot elárasztó hajléktalanoktól, koldusoktól, narkósoktól. Martin Ulbrich zenei szakíró szerint a klasszikus zene – elsősorban a fiatalabb, illetve a kevésbé művelt rétegekre – valóban elriasztó hatással van. “A mai fiatalság jelentős része már csak azért is elutasítja a komolyzenét, mert az egy olyan műfaj, amelyet nem ért, nem kedvel, ezért inkább elhagyja az ilyen környezetet” – nyilatkozta az újságnak Ulbrich.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>