Reggel, délben, este is fagyit esznek az olaszok

Hiába a gazdasági válság, a fagylalt idén nyáron is sikeres terméknek bizonyul az olasz fagylaltosok szövetsége szerint. A mesterséges ízeket a természetes alapanyagok váltották fel a tölcsérekben.

A világoskék színű Puffo (Törp) fagylaltíz már a múlté, az idei nyár különlegességének az articsóka, a rozmaring és a levendula számít. A fagylaltozók pultjain tipikus olasz termékekből készített fagylaltok sorakoznak a klasszikusnak tartott citrom, eper és csokoládé mellett.

Az Olasz Fagylaltosok Szövetsége adatai szerint a jó időnek köszönhetően a fagylaltfogyasztás Itáliában már tavasszal hét százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Az előrejelzések szerint az olaszok év végéig összesen két és fél milliárd eurót költenek a tölcsérben, pohárban vásárolt és az üzletekben kapható dobozos fagylaltra. A 36 ezer olaszországi fagylaltozó 93 ezer embernek ad munkát. A kézműves fagylaltozók több mint hatszáz különböző ízt kínálnak.

A Crema városában dolgozó Mauro Brandinali, aki 2010-ben Itália legjobb fagylaltosa volt, az idén nyáron negyvennyolc ízt kínál üzletében. Újdonságnak a vanília, a fahéj és a citrom keveréke számít, de van nála mascarpone-fagylalt is. “Igazi bomba” – mondott véleményt a Corriere della Sera napilap. A kánikulában reggelire malátafagyit kínál, uzsonnára lekvárfagyit péksüteményben a torinói Alberto Marchetti, aki szerint a fagylalt a nap minden órájában fogyasztható.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>