Terjeszkednek a mérges madarak

Szórakoztató kalandparkkal bővül a finn Angry Birds-birodalom, amely népszerű madaras játékával a világ okostelefonjait már meghódította.

Az Angry Birds Land elnevezésű kalandpark a finnországi Tamperében nyílik meg júniusban. “Minden termékünk remekül megy” – magyarázta a terjeszkedés okát Ville Heijari, a Rovio franchise fejlesztési vezetője. A Rovio 2009-ben, az Angry Birds játék piacra kerülésekor tucatnyi alkalmazottal dolgozott. A telefonokra alkalmazható játék, amelyben mérges madarak harcolnak a tojástolvaj malacokkal, a megjelenése óta egymilliárd letöltést ért meg. A cég legutóbbi, űrben játszódó játékverziója, az Angry Birds Space megjelenése első 35 napjában ötvenmillió letöltést számlált, jelenleg az iPhone és iPad alkalmazások népszerűségi listájának második helyén áll.

A Roviónak immár 350 alkalmazottja van két finn városban, valamint Sanghajban és hamarosan svéd fiókja is nyílik Stockholmban. A videojátékból virágzó üzletág született: a márka a plüssállatoktól az uzsonnás dobozon át a ruházati termékekig és ékszerekig mindenhol fellelhető. Szponzorálják a Formula 1-et, és a héten azt is bejelentették, hogy Oroszországban egy helyi bankkal karöltve Angry Birds-márkájú hitelkártyát bocsátanak ki. Tavaly a cég 75,4 millió eurós teljes bevételének 30 százaléka származott a játékhoz kapcsolódó termékek eladásából és a licencértékesítésből.

Az Angry Birds Land, amelyet a Sakanniemi Vidámparkban nyitnak meg, elsősorban a gyerekeket várja a különleges kalandparkkal, amely csúszni, mászni csábít a kötéllétrákkal, csúszdákkal, alagutakkal és mászófalakkal telerakott pályán, miközben körös-körül a játék zenéje és ismerős szereplőinek hangja szól.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>