Csokiból készített hanglemezt egy punkzenekar + VIDEÓ

Csokoládéból készített hanglemezt egy horvát punk zenekar. Meglepően jól szól, ha pedig meguntuk, megehetjük.

A spliti Fon Biskich zenekar műve természetesen nem digitális technológiájú, hanem a régi, úgynevezett bakelitlemezek gyártásához hasonlóan született. Nagyon magas kakaótartalmú csokoládéból készítettek korongot – a hanglemezeknél jóval vastagabbat -, és abba nyomatták a mikrobarázdákat. Kislemezről van szó, amelyen csupán az O kakva luna című – egyáltalán nem punk, hanem régi slágerjellegű – szám van. A csokikorong csakis régi, tűs lemezjátszón játszható le. Nagy előnye, hogy ha a dalt elunja a hallgató, megeheti a lemezt – adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Az ötlet először csupán viccként merült fel az együttes énekesében, Marinko Biskicben, akinek családja nemzedékek óta készít csokoládét, de aztán a próbanyomat ellenőrzésekor kiderült, hogy egészen jó hangminőséget lehet elérni. A lemez meghallgatható és megtekinthető a világhálón az alábbi címen. Kicsit serceg, de szól, és bizonyságul, hogy alapanyaga valóban csokoládéból van, a végén falatozgat belőle – bár csak aprókat – az énekes.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>