Az ország készül az első Rock Napja rendezvénysorozatra

Rengeteg dolognak van napja és világnapja, mégis az egyik legnépszerűbb zenei stílusnak, rockzenének még nincs. Nem csak Magyarországon, hanem sehol a világban nincs.

Ezért néhány fiatal rajongó kezdeményezésére elindul egy országos mozgalom ami a rock ünnepét fogja életre kelteni. Az ötlet lelkes fogadtatásra talált a rajongók és a zenészek között is. Rövid időn belül a kezdeményezés közösségi oldala a legnépszerűbb hazai zenével foglalkozó oldalak közé emelkedett. A százezernél is több rajongó aktívan részt vesz az oldal és a kezdeményezés életében. Pár hónap alatt bebizonyosodott: rengetegen vannak, akik számára ez a stílus jelenti a zenét, a kultúrát, sokszor az életformát is.

Népszerű hazai rocksztárok és zenekarok álltak a cél mellé. Többek között Kalapács József, Vigi, az Aurórából, a Moby Dick zenekarból Smici, vagy a „nemzet csótánya”, Nagy Feró. A határon túl is híre ment a Rock Napjának és a világhírű John Petrucci, a Dream Theater zenekar gitárosa is adott az ötletgazdáknak videós ajánlót.

Hogy mi a Rock Napja?

A Rock Napja nem egy koncert vagy egy fesztivál. Több ennél, mert a célja az, hogy minden évben egy adott napon az egész ország ünnepelje meg a rockzenét. Ez a nap június 16.

Az ötletgazdák célja, hogy ország ezernyi pontján rock koncertek és rendezvények a Rock Napja név alatt kerüljenek megszervezésre. A klubokban és szórakozóhelyen rockzene szóljon, élő koncertekkel ünnepeljék a zenészek a stílust.
A Rock Napja weboldalán megtalálható, hogy az országban hol és kik lépnek fel, milyen bulik várhatóak. A rengeteg zenekar mellett több egész napos fesztivál is lesz június 16-án a Rock Napja alkalmából.

Ünnepelj te is!

A szervezők arra kérnek minden rockert és aki szereti ezt a stílust, hogy segítsen azzal, hogy megtartja az ünnepet. Zengjen rock zenétől az egész világ június 16-án! A Rock Napja facebook oldalán csatlakozhatsz a közösséghez, és ott is értesülhetsz az újdonságokról.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>