Junior Szabadegyetem indul az SZTE-n

Tanulhatnak és játszhatnak a középiskolások az SZTE-n most induló Junior Szabadegyetemen. A Mindentudás Egyeteme és utódja, a Szabadegyetem alapján a Szegedi Tudományegyetem most a középiskolásoknak indít előadás-sorozatot fiatalos témákkal és fiatal(os) előadókkal.

A Szegedi Tudományegyetem a 2011/12-es tanévben, Junior Szabadegyetem néven középiskolások részére indít havonta megrendezésre kerülő előadás-sorozatot.

Az egyetemisták körében méltán népszerű, hetedik éve megrendezésre kerülő Szabadegyetem – Szeged középiskolásoknak szóló változata szeptember 15-én indul Szabó Gábornak, az SZTE rektorának lézerekről szóló előadásával.

Ezzel a programmal a Szegedi Tudományegyetem megnyitja kapuit a 14-19 éves korosztály előtt, hogy érdeklődésüket felkeltő előadásokkal megszólítsa a tehetséges, új ismeretekre nyitott diákokat.

A résztvevők az új információk megszerzése mellett megismerkedhetnek az SZTE belső világával, hangulatával, oktatóival, épületeivel, az egyetemi előadótermekkel – mindez kedvet ébreszthet bennük a továbbtanulás és a szegedi egyetem iránt.

Az érdeklődők tesztelhetik is tudásukat, hiszen minden előadást követően lehetőség nyílik 13+1 kérdésből álló Tudás-totó segítségével felmérni szerzett ismereteiket a www.u-szeged.hu/juniorszabadegyetem oldalon.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>