Felgyújtották a Sony egyik londoni raktárát

London egyik legnagyobb lemezraktára is áldozatul esett a zavargásoknak. A Sony Digital Audio Disc Corporation lerakatát kedd virradóra gyújtották fel, az anyagi kár jelentős.

Kedd éjszaka lángra kapott a Sony legnagyobb londoni raktárépülete. A tüzet feltehetőleg a várost napok óta feldúló tüntetők okozták, de a rendőrség még vizsgálja az ügyet. A raktár a Sony legnagyobb lerakata volt egész Nagy-Britanniában, emellett még a Rough Trade lemezboltok egyik legjelentősebb beszállítója, a PIAS (Play It Again Sam) is itt tárolta holmijának egy jelentős részét. A tűzben több száz CD és DVD égett el, az anyagi kár igen komoly – áll a cég közleményében. A kárfelmérés még tart, de előfordulhat, hogy emiatt ellátási problémák adódnak, és talán a jövő heti megjelenések egy részét is el kell majd napolni.
A zavargások szombaton kezdődtek Tottenham városrészében amiatt, hogy rendőrök egy tűzharc során megöltek egy négygyerekes férfit, aki rájuk lőtt. A nyomozás még tartott, de a helyiek már a rendőrörs elé vonultak, hogy igazságot követeljenek a családnak. A tüntetés gyorsan tettlegességig fajult, az utcára vonult tömeg már többször összecsapott a rohamrendőrökkel. A tömeg, ahogy ilyenkor lenni szokott, kifosztott több helyi üzletet, egy Tescót és a Vodefone egyik boltját is.
A videóban egy szemtanú arról mesél, hogy több embert is látott kirohanni a felgyújtott épületből. Amikor a tüntetők észrevették, megtámadták és többször meg is ütötték, de sikerült elmenekülnie.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>