Blog: Obama bin Laden

Oszama bin Ladent agyonlőtték. Egy kis létszámú kommandó célirányos hadművelete során, amit nevezhetünk leszámolásnak, velős igazságtételnek, titkosszolgálati bravúrnak – de persze ettől még kivégzés marad.

2001 óta hivatkoztak bin Ladenre, mint a terrorizmus holmi kattant fundamentalisták által egyértelműen favorizált poszteralakjára – a terror totemoszlopa. Mindenki lecsúszik a top 10-ről előbb-utóbb.
Persze arról mélyen kussol mindenki, hogy ügyködései lényegében egy köhögő motorral araszoló MTZ-vel értek fel az utóbbi években, csak a tekintélye volt origoban, azt is mindössze hunyorogva lehetett látni – kézzelfogható leképezése ez egy Afganisztán hegyein kirajzolt árnyékszerű képnek, amit terrorizmusnak hívunk. Az USA tíz évig hunyorgott rá. És ez a nyomorult hülye pislogott először.
Ésszerű rámutatni (foszforral tarkított rakétafejekkel) hogy, vitán felül létezik maga a terrorizmus fogalma, de tiszta képzettársítások nélkül az istenadta nép magasról tesz a háborúra – erkölcsi rábólintásukkal csörtetett be tehát az USA, hogy demokratikus fényszóróikkal új árnyékokat keltsenek afgán földön. Bin Laden lett az erőszak és háború márkaneve.
Nem mellékesen szakállas jótevőnket, Pakisztánban kapcsolták le – a helyi kormány totális semmibe vételével persze – szóval ilyen szempontból nézve a mai nappal már hivatalosan is fölösleges Afganisztánban állomásoztatni a hadsereget, ha már a Nobel Béke-díjjal háló Obama az ügy végére pontot, mindenesetre „igazságot tett.”
Francokat. Legfeljebb pontosvesszőt.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>