Minden második okostelefon Androidos

Amerikában egyre több felhasználó választ Androidos mobilt, míg az Apple iPhone-ja és a RIM Blackberry-je piaci részesedést veszít – írja a portfolio.hu. A Nielsen piackutató szerint már minden második, az USA-ban eladott okostelefon Android operációs rendszert használ.

A Nielsen tavalyi felmérése alapján az USA-ban 2010 júliusa és szeptembere között a válaszadók 33 százaléka iPhone-t szeretett volna következő telefonnak, 26 százalékuk azt válaszolta, hogy Android operációs rendszerrel ellátott készülékre vágyik, míg 13 százalék válaszolta, hogy Blackberry készüléket szeretne.
A tavalyi felmérés óta azonban jócskán meggondolták magukat a fogyasztók, hiszen ez év január és március között megkérdezetteknek már 31 százaléka szeretett volna Androidos mobilt, iPhone után a válaszadók 30%-a ácsingózott, vagyis az Apple terméke visszacsúszott a második helyre, míg Blackberry-re már csak a válaszadók 11 százaléka vágyott.
A felmérés adatait az értékesítés számai is alátámasztják, ugyanis minden második okostelefont vásárló Androidos készüléket vett az elmúlt hat hónapban.
A Nielsen szerint jelenleg az amerikai okostelefon tulajdonosok 37 százaléka Androidos mobilt használ, 27 százalékuk iPhone-t, míg 22 százalékuk Blackberry-t.

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>