Vége a Rocktárnak?

pokolgep_koncert1 Virtuális aláírásgyűjtés és fiktív esemény a kiskunfélegyházi Rocktárért. A Facebook közösségi portálon, már több mint 3000 résztvevője van a Mentsd meg a helyed: Virtuális „aláírásgyűjtés” a Rocktárért! eseménynek.

„Félő, hogy klubunk nem kapja meg következő szezonra szóló szerződését. Az aláírásgyűjtés sikeresen zajlik szeptember óta több mint kétezer támogatóval, azonban úgy néz ki, hogy ez önmagában nem lesz elég a fennmaradáshoz. Most a legfontosabb, hogy nyilvánosan is kiállj a Rocktár mellett, ha jónak tartod a létezését” – olvasható a közösségi portál eseményén.
A klub meghatározó Kiskunfélegyháza zenei életében, de előfordulhat, hogy költözniük kell szeptembertől az öreglaktanya épületéből, az önkormányzattal kötött szerződés ugyanis augusztusban lejár.
A Plain-Rock Egyesület még öt évre szeretné használni az ingatlant. A Rocktár támogatói február 22-én tartottak egy fórumot Él a zene városunkban? Élőzene, együttesek, koncertek jogosultsága városunkban címen. A rendezvényen részt vettek Dongó József (Fidesz-KDNP) és Bense Zoltán (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselők is, akik mindketten támogatják, hogy maradjon a klub az öreglaktanya épületében. „Képviselőként az a véleményem, hogy egy város vezetésének lehetőségeihez mérten támogatni szükséges a helyi közösségek szerveződését, működését, hiszen a kisközösségeken keresztül lélegzik a város, a nemzet… A város vezetőinek mindig több szempontot, érdeket kell mérlegelni egy-egy kérdés eldöntésekor. Jómagam döntéseim során arra törekszem, hogy az a közéletet, a jót szolgálja, és minél nagyobb körben megelégedést váltson ki” – fogalmazott Dongó József a Kis-kunság On-line-nak.
„Minden létező közösségi online fórumon hallathatod a hangod, mert most erőt kell demonstrálnunk a maradáshoz. Mi tudjuk, hogy nektek fontos a hely, de tudják meg a döntéshozók is személyesen tőletek” – írja a Rocktár honlapja.
Ónodi Árpád, az egyesület vezetője a beszélgetésen elmondta, hamarosan lépni fog az ügyben, mert amíg nincs letisztázva a kialakult helyzet, addig a következő szezon koncertjeit sem tudják szervezni.

Petró Annamari

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Kattintson ide a kép beszúrásához.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>